MNE

ENG

StaO-SI

20.01.2024

21jan cover

Opšti cilj ovog projekta je: „Doprinijeti obezbjezbjeđivanju uslova za puno i aktivno učestvovanje osoba s invaliditetom (OSI) iz Boke u oblasti saobraćaja.”. Specifični ciljevi su: „U periodu od 6 mjeseci, pružiti preduslove za aktivnije ostvarivanje prava OSI na slobodno kretanje u Boki.” i „U periodu od 6 mjeseci, upoznati javnost Boke s problemima i pravima OSI u saobraćaju.”.

Oni će se postići sprovođenjem sljedećih aktivnosti: Pristupačan taxi prevoz za OSI iz Boke; Kampanja o pravima OSI u oblasti saobraćaja; Ulična akcija „StaO-SI”. Rezultati koji će se postići aktivnostima su: Najmanje 7 OSI iz Boke povećalo uživanje slobode kretanja za najmanje 50%; Povećana informisanost građana/ki Boke o pravima OSI u oblasti saobraćaja za najmanje 30%; i Najmanje 2000 građana/ki Boke informisano o pravima OSI u oblasti saobraćaja.

Ciljne grupe su: OSI iz Boke, predstavnici/e državnih i lokalnih institucija i opšta javnost.

Projekat je započeo 13. decembra 2023. godine i trajaće do 12. juna 2024. godine. Njegov ukupan budžet iznosi 14.570,00€, a iznos koji finansira Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je 5.600,00€.

Komentariši
0