MNE

ENG

OsnažiO-SI se

01.08.2024

02avg cover

Opšti cilj ovog projekta je: „Doprinijeti prevenciji socijalne isključenosti osoba s invaliditetom (OSI), kroz zapošljavanje posebno osjetljivih grupa nezaposlenih lica na poslovima pružanja podrške ovoj grupi.”. Specifični cilj projekta je: „U periodu od četiri mjeseca unaprjediti radne sposobnosti i povećati zapošljivost pet nezaposlenih lica s evidencije Zavoda, zapošljavanjem na privremenim netržišnim poslovima pružanja podrške OSI u Herceg Novom i Podgorici.”.

Oni će se postići sprovođenjem sljedećih aktivnosti: Pripremne aktivnosti; Personalna asistencija za OSI; Pomoć u kući za OSI; i Monitoring i evaluacija.

Rezultati koji će se postići aktivnostima su: Zaposleno pet lica s evidencije nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Crne Gore na period od četiri mjeseca na poslovima pružanja podrške OSI u Herceg Novom i Podgorici; Pruženo 1 408 sati pomoći u kući za dvije OSI u Herceg Novom u periodu od četiri mjeseca; Pruženo 2 112 sati personalne asistencije za tri OSI u Podgorici u periodu od četiri mjeseca; Povećan nivo znanja i vještina u oblasti pružanja podrške OSI kod pet lica s evidencije nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za najmanje 30%; i Povećan nivo samostalnosti i društvenog aktivizma pet OSI i njihovih porodica u periodu od četiri mjeseca za najmanje 30%.

Ciljne grupe ovog projekta su: OSI, nezaposlena lica i opšta javnost.

Projekat je započeo 16. jula i trajaće do 15. decembra 2024. godine, a njegov budžet je 11.361,40€. Projekat finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore kroz program Javnog rada.

Komentariši
0