MNE

ENG

NAJAVA DOGAĐAJA: KONFERENCIJA O PREDUZETNIŠTVU OSOBA S INVALIDITETOM

19.04.2023

MicrosoftTeams-image

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke), u ponedjeljak 24. aprila 2023. godine, sa početkom u 10:00 časova organizuje Konferenciju o preduzetništvu osoba s invaliditetom, putem Zoom platforme i u PR Centru u Podgorici, Bulevar Josipa Broza 23A.Ova Konferencijaje prvi događaj u Crnoj Gori koji se bavi preduzetništvom osoba s invaliditetom (OSI).

Konferenciju će otvoriti izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo - fAKT, gđa Anica-Maja Boljević, predstavnik/ca Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori i izvršna direktorka I MI Boke, Miroslava-Mima Ivanović. Nakon uvodnih riječi biće predstavljeni rezultati Istraživanja o podršci institucija za preduzetništvo OSI i Istraživanja s OSI o podršci koja bi im bila neophodna za razvoj i unaprjeđenje sopstvenog biznisa. Potom slijedi panel na temu „Kako podstaći preduzetništvo OSI?” u okviru kojeg će govoriti predstavnik/ca Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, v.d direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, gdin Gzim Hajdinaga, predstavnik/ca Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore i generalna sekretarka Zajednice opština, gđa Mišela Manojlović.

Ovom aktivnošću želimo pokrenuti diskusiju među svim zainteresovanim stranama na nacionalnom i lokalnom nivou u oblastima razvoja preduzetništva i zapošljavanja OSI. Konferencija će omogućiti da sve zainteresovane strane budu informisane o stanju na terenu i potrebnim koracima i mjerama koje treba preduzeti za podsticanje preduzetništva OSI, što će osigurati njihov adekvatan pristup ovom pitanju. Zaključci i preporuke s ove Konferencije će biti poslati svim učesnicima/ama i biće osnov budućih aktivnosti I MI Boke u ovom polju. Svi zainteresovani mogu učestvovati na Konferenciji putem sljedećeg linka: (passcode: 123).

Konferencija o preduzetništvu OSI se organizuje u okviru projekta „Podržimo preduzetništvo osoba s invaliditetom”, koji je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo - fAKT u okviru projekta „Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”, koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Komentariši
0