MNE

ENG

I MI BOKE SE ZAHVALJUJE MISCROSOFTU CRNA GORA ZA VRIJEDNU DONACIJU KANCELARIJSKOG NAMJEŠTAJA I OPREME

10.07.2023

cover

Microsoft Crna Gora je 7. jula 2023. godine Inicijativi mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) dala vrijednu donaciju u vidu kancelarijskog namještaja i opreme, koje je imala u svom posjedu dok se nisu odlučili za rad od kuće. Donacija se sastoji od kancelarijskih stolova, stonih lampi, stolica, ormara i komoda, monitora, TV-a i projektora. Ovaj namještaj i oprema biće od izuzetnog značaja za opremanje kancelarije I MI Boke, kada uspijemo da nađemo odgovarajući prostor za prilagođavanje osobama s invaliditetom (OSI) u Kotoru, uz priuštivu zakupninu.
Zahvaljujemo se TechSoup Balkans, čije osoblje nas je preporučilo Microsoftu BiH kao organizaciju koja zavrijeđuje primanje ovakve donacije. Nakon iskazivanja našeg interesovanja za primanje donacije, iz Microsofta Crna Gora su nam uručili: pet kancelarijskih stolova, menadžerski i konferencijski sto, pet zglobnih stonih lampi LAS/OYO, pet monitora LG, pet kancelarijskih stolica Herman Miler Aeron, tri ormara ACERO, tri komode, sofu, TV LG i projektor Acer. Nažalost, sav je ovaj namještaj i oprema morao biti uskladišten, jer I MI Boke nema još svoj kancelarijski prostor.
Podsjećamo, od novembra 2019. godine do maja 2023. godine smo se šest puta obraćali Opštini Kotor za dodjelu kancelarijskog prostora na besplatno korišćenje, ali bez ikakvog uspjeha. Zbog toga smo se istim povodom obratili i Upravi za katastar i državnu imovinu u novembru 2022. godine, ali od nje nismo dobili nikakav zvanični odgovor, već samo informaciju od njenih službenika/ca da u Kotoru Država nije u posjedu odgovarajućeg prostora za ustupanje I MI Boke bez naknade, ili pod povoljnijim uslovima od tržišnih. Takođe smo od 2022. godine u potražnji za odgovarajućim stambenim i/ili poslovnim prostorom za zakup na tržištu, ali je veoma mali broj prostora u Kotoru koji se mogu adekvatno prilagoditi za pristup i kretanje OSI i njihove cijene su izuzetno visoke, te ih I MI Boke ne može redovno izmirivati na duži rok.
Navedeno onemogućava I MI Boke da i nakon više od četiri godine postojanja obezbjedi kancelarijski prostor za rad. Zbog toga se dokumentacija, oprema i materijal čuvaju u stambenim prostorima zaposlenih, što je nedopustivo i potpuno blokirajuće za rad I MI Boke. Iako zahvaljujući donaciji Microsofta Crna Goramožemo gotovo potpuno opremiti kancelarijski prostor, nadležne državne i lokalne institucije i dalje nemaju sluha da nam ga dodjele pod povoljnijim uslovima od tržišnih, a tržišne uslove, zbog sve veće inflacije ne bismo mogli ispuniti na duži rok od par mjeseci.
Pozivamo sve državne i lokalne institucije, ali i privatni sektor, da vodeći se primjerom društveno odgovornog poslovanja Microsofta Crna Gora, pomognu I MI Boke da riješe problem nedostatka kancelarijskog prostora. Takođe, pozivamo i vlasnike/ce stambenih i/ili poslovnih prostora u Kotoru da, ukoliko su u mogućnosti, ponude svoje prostore, koji su adekvatni za prilagođavanje OSI I MI Boke, za zakup pod povoljnijim uslovima.
Komentariši
0