MNE

ENG

Nevidljivi u političkom i javnom životu Crne Gore

20.09.2024

21sep cover

Opšti cilj ovog projekta je: „Doprinijeti socijalnoj inkluziji institucionalizovanih osoba s invaliditetom (OSI) i osoba s oštećenjem sluha i/ili govora u Crnoj Gori”. Specifični cilj je: „U periodu od 10 mjeseci pokrenuti diskusiju zasnovanu na dokazima među zainteresovanim stranama za poboljšanje položaja institucionalizovanih OSI i osoba s oštećenjem sluha i/ili govora u javnom i političkom životu.”.

Oni će se postići sprovođenjem sljedećih aktivnosti: Istraživanje o položaju institucionalizovanih OSI i osoba s oštećenjem sluha i/ili govora u javnom i političkom životu; Objavljivanje Izvještaja sa rezultatima Istraživanja i preporukama za relevantne institucije; Sastanak zainteresovanih strana o položaju institucionalizovanih OSI i osoba s oštećenjem sluha i/ili govora u javnom i političkom životu Crne Gore; i Medijska i onlajn kampanja. Rezultati koji će se postići aktivnostima su: objavljeni podaci o neinkluzivnosti javnog i političkog života u Crnoj Gori za institucionalizovane OSI i osobe s oštećenjem sluha i/ili govora; i uspostavljena saradnja sa zainteresovanim stranama, razmatrani prikupljeni podaci i preporuke i definisani konkretni kratkoročni koraci za unaprjeđenje položaja institucionalizovanih OSI i osoba s oštećenjem sluha i/ili govora u javnom i političkom životu.

Ciljne grupe su: rezidencijalne ustanove za OSI, institucionalizovane OSI, osobe s oštećenjem sluha i/ili govora, političke partije, NVO, državne i lokalne vlasti, državne i lokalne institucije, međunarodne organizacije, mediji i opšta javnost.

Projekat se realizuje u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori i počeo je 1. septembra 2024. godine i trajaće do 30. juna 2025. godine.

Komentariši
0