MNE

ENG

Onlajn kampanja „Život donOSI”

02.10.2021

zivot donosi

Članovi/ce Inicijative mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) su osmislili/e i pripremili/e onlajn Kampanju pod nazivom ,,Život DonOSI”, koju realizujemo putem socijalnih mreža (Facebook, Instagram, Twitter). Kampanja se sastoji od objava o ličnim iskustvima iz svakodnevnog života osoba s invaliditetom (OSI). Iskustva mogu poslati svi koji/e žele, bez obzira jesu li OSI ili ne, ali se ta iskustva moraju ticati OSI ili njihovih porodica.
Cilj Kampanje je da se javnosti prikaže kako izgleda prosječan dan ili aktivnost OSI i njihovih porodica, koje su to prepreke na koje nailaze u zadovoljavanju svojih osnovnih potreba, a takođe i da se istaknu pozitivni primjeri oko nas, tj. situacije u kojima je neko već preduzeo/la ono što je mogao/la da drugima olakša svakodnevne aktivnosti. Kada kroz Kampanju primimo ukazanje na probleme, moći ćemo da ih adekvatno adresiramo i tražimo rješenje!
Kako bismo objavili nečije lično iskustvo, potrebno nam je da nam dostavite fotografiju problema ili pozitivnog primjera, s opisom/odgovorima na sljedeća pitanja:

Šta se desilo (opis problema ili pozitivnog primjera)?

Kome se desilo (OSI, član/ica porodice OSI, prijatelj/ica OSI i dr.)?

Ko je to uradio/la?

Šta osjećam/mislim povodom ovoga?

Da li sam nešto uradio/la povodom ovoga (ako jeste, napišite šta)?

Šta bi se moglo promjeniti (neka preporuka)?

Svoje priče možete poslati na Viber broj  068 022 803 ili na e-mail adresu imiboke@gmail.com uz napomenu da li želite da se Vaše ime pomene ili ne u objavi. Mi ćemo vam pomoći da tekst bude pravilno napisan.
Kampanja je dio projekta „EduAkcija za prava osoba s invaliditetom”, podržan kroz projekat „Reforma nacionalnog sistema procjene invaliditeta“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP, u saradnji sa organizacijama civilnog društva koje predstavljaju OSI, nadležnim ministarstvima i državnim institucijama.

Komentariši
0