MNE

ENG

EduAkcija za prava osoba s invaliditetom

19.09.2021

ilustracija osi

Opšti cilj projekta je: „Doprinijeti povećanju inkluzije i poštovanja prava osoba s invaliditetom (OSI) u Crnoj Gori.”, a specifični cilj je: „ U periodu od 8 mjeseci podići nivo svijesti, znanja i razumijevanja prava, potreba i potencijala OSI od strane zainteresovanih strana, najmarginalizovanijih OSI i šire javnosti.".

NAJAVA DOGAĐAJA - RADIONICA S OSI U JU RESURSNOM CENTRU ZA SLUH I GOVOR „DR PERUTA IVANOVIĆ”

20.09.2022

peruta ivanovic zgrada

Povodom Međunarodnog dana znakovnog jezika, 23. septembra, Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u četvrtak, 22. septembra 2022. godine, sa početkom u 15:00 časova, održati Radionicu s osobama s invaliditetom (OSI) koje su učenici/e JU Resursnog centra za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” u Kotoru. Tema Radionice su prava OSI, a vodiće je trenerica s invaliditetom, Miroslava-Mima Ivanović.

ODRŽANA RADIONICA S OSI SMJEŠTENIM U JU ZAVODU „KOMANSKI MOST”

13.07.2022

radionica u komanskom mostu

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u četvrtak, 7. jula 2022. godine, sa početkom u 9:00 časova, održala Radionicu s osobama s intelektualnim invaliditetom smještenim u JU Zavodu „Komanski most” u Podgorici. Radionicu je vodila psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar.

NAJAVA DOGAĐAJA - RADIONICA S OSI SMJEŠTENIM U JU ZAVODU „KOMANSKI MOST”

05.07.2022

KOMANSKI MOST

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će učetvrtak, 7. jula 2022. godine, sa početkom u 9:00 časova, održati Radionicu s osobama s intelektualnim invaliditetom smještenim u JU Zavodu „Komanski most”. Tema Radionice su prava osoba s invaliditetom (OSI), a vodiće je psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar

ODRŽANA RADIONICA S OSI SMJEŠTENIM U JZU SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PSIHIJATRIJU KOTOR

08.05.2022

psihijatrija logo

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u petak, 6. maja 2022. godine, sa početkom u 10:00 časova, održala Radionicu sa 15 osoba s invaliditetom (OSI) smještenih na muškom Odjeljenju za produženo liječenje u JZU Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor. Tema Radionice bila su prava OSI, a o njoj je s učesnicima razgovarala psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar.

NAJAVA DOGAĐAJA - RADIONICA S OSI SMJEŠTENIM U JZU SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PSIHIJATRIJU KOTOR

04.05.2022

psihijatrija kotor

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u petak, 6. maja 2022. godine, sa početkom u 10:00 časova, održati Radionicu sa pacijentima/kinjama smještenim u JZU Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor. Tema Radionice su prava osoba s invaliditetom (OSI), a vodiće je psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar.

Onlajn kampanja „Život donOSI”

02.10.2021

zivot donosi

Članovi/ce Inicijative mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) su osmislili/e i pripremili/e onlajn Kampanju pod nazivom ,,Život DonOSI”, koju realizujemo putem socijalnih mreža (Facebook, Instagram, Twitter). Kampanja se sastoji od objava o ličnim iskustvima iz svakodnevnog života osoba s invaliditetom (OSI).Iskustva mogu poslati svi koji/e žele, bez obzira jesu li OSI ili ne, ali se ta iskustva moraju ticati OSI ili njihovih porodica.

ODRŽANA RADIONICA S OSI SMJEŠTENIM U JU DOM STARIH „GRABOVAC” RISAN

10.11.2021

osobe oko stola na radionici

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) održala je u ponedjeljak, 8. novembra Radionicu s osobama s invaliditetom (OSI) koje su smještene u JU Dom starih „Grabovac” u Risnu. Radionica se bavila temama prava OSI, a vodila ju je psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar.

PROFESOR MARK PRISTLI S UNIVERZITETA LIDS ODRŽAO PREDAVANJE O VJEŠTAČENJU INVALIDITETA

04.10.2021

skrin sa vebinara

Inicijativa mladih s invaliditetom Boken (I MI Boke) je 1. oktobra 2021. godine organizovala Webinar za članove/ice radnih grupa za reformu sistema procjene invaliditeta, koji je vodio prof Mark Pristli (Mark Priestley), profesor na predmetu Politika invaliditeta na Fakultetu sociologije i socijalne politike Univerziteta Lids u Velikoj Britaniji. Prof Pristli je koautor Izvještaja Akademske mreže evropskih stručnjaka za invaliditet (ANED) „Procjena invaliditeta u evropskim državama ANED sintetički izveštaj“ koji je izrađen u decembru 2018. godine i obuhvata analizu sistema procjene invaliditeta u 34 evropske zemlje. Jedan je od najvećih stručnjaka u Evropi u oblasti procjene invaliditeta.