MNE

ENG

PODRŽIMO PREDUZETNIŠTVO OSOBA S INVALIDITETOM

14.05.2022

ilustracija solidarnosti

Opšti cilj projekta je: „Doprinijeti produktivnosti i ekonomskoj nezavisnosti osoba s invaliditetom (OSI) u Crnoj Gori”, a specifični cilj projekta je: „U periodu od 10 mjeseci pokrenuti diskusiju i planiranje zasnovano na dokazima među zainteresovanim stranama za podsticanje preduzetništva OSI.”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: INSTITUCIJE I ORGANIZACIJE TREBA ZAJEDNIČKI I SINHONIZOVANO DA DJELUJU NA PODSTICANJU PREDUZETNIŠTVA OSI

27.04.2023

viber image 2023-04-27 22-30-46-251

Na Konferenciji o preduzetništvu osoba s invaliditetom, koju je Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) održala u ponedeljak, 24. aprila 2023. godine zaključeno je da relevantne institucije i organizacije treba da pokrenu sinhronizovanu saradnju na podsticanju preduzetništva OSI i osluškuju njihove potrebe u ovom polju, čime bi se smanjile predsrasude koje su i dalje raspostranjene.

NAJAVA DOGAĐAJA: KONFERENCIJA O PREDUZETNIŠTVU OSOBA S INVALIDITETOM

19.04.2023

MicrosoftTeams-image

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke), u ponedjeljak 24. aprila 2023. godine, sa početkom u 10:00 časova organizuje Konferenciju o preduzetništvu osoba s invaliditetom, putem Zoom platforme i u PR Centru u Podgorici, Bulevar Josipa Broza 23A.Ova Konferencijaje prvi događaj u Crnoj Gori koji se bavi preduzetništvom osoba s invaliditetom (OSI).

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: SAMOZAPOŠLJAVANJE JE DOKAZANO NEOSTVARIV CILJ ZA OSI U CRNOJ GORI

29.11.2022

Osoba u kolicima koristi lap top za web pretragu

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je od jula do oktobra 2022. godine sprovela Istraživanje sa 50 osoba s invaliditetom (OSI) iz Crne Gore o podršci koja bi im bila neophodna za razvoj i unaprjeđenje sopstvenog biznisa. Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta „Podržimo preduzetništvo osoba s invaliditetom”, koji je podržan kroz program „Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu“, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo - fAKT, finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.