MNE

ENG

Personalna asistencija i pomoć u kući – preduslov za dostojanstvo osoba s invaliditetom u Boki

26.10.2022

clip art prikaz pomoći u kući

Opšti cilj projekta je: „Doprinijeti socijalnoj inkluziji djece, mladih i osoba s invaliditetom (OSI) u Boki, kroz razvoj i pružanje usluga socijalne i dječije zaštite.“, a specifični cilj je: „U periodu od 8 mjeseci osigurati fizičku nezavisnost OSI i njihovih porodica iz Boke.”.

Oni će se postići sprovođenjem sljedećih aktivnosti: Licenciranje I MI Boke za pružaoca usluga personalne asistencije (PA) i pomoć u kući (PK); Kampanja zastupanja za finansiranje usluga PA i PK za OSI i njihove porodice iz Boke; Medijska i online kampanja o pravima OSI i njihovih porodica na usluge PA i PK.

Ciljne grupe su: Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Opština Herceg Novi, Opština Kotor, Opština Tivat i šira javnost. Krajnji/e korisnici/e projekta su: OSI i njihove porodice iz Boke, nezaposlena lica i cijelo društvo.

Rezultati koji će se postići aktivnostima su: Pružanje licenciranih usluga PA i PK za OSI i njihove porodice iz Boke i najmanje 2.000 osoba informirano o pravima OSI i njihovih porodica na usluge PA i PK i rezultatima projekta.

Projekat je započeo 1. oktobra 2022. godine i trajaće do 31. maja 2023. godine, a budžet mu je 13.240,00€. Projekat finansira gospođa Mary Borojević, filantropkinja iz SAD-a, našeg porijekla.

Komentariši
0