MNE

ENG

EduAkcija za inkluzivnost Kotora

13.08.2021

potpisivanje ugovora

Opšti cilj projekta je: „Doprinijeti povećanju inkluzije i poštovanju prava OSI u opštini Kotor.”, a specifični cilj je: „ U narednih šest mjeseci podići nivo svijesti, znanja i razumjevanja prava, potreba i potencijala OSI od strane mladih, OSI i opšte javnosti.”...

ODRŽANA RADIONICA ZA OSOBE SA MENTALNIM INVALIDITETOM SMJEŠTENIM U JZU SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PSIHIJATRIJU KOTOR

01.04.2022

fotografija sa radionice u psihijatriji

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u petak, 1. aprila 2022. godine održala Radionicu za 15 osoba sa mentalnim invaliditetom smještenim na muškom Odjeljenju za produženo liječenje, JZU Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor. Tema Radionice je bila prava osoba sa mentalnim invaliditetom, a o njoj je govorila trenerica sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar.

NAJAVA RADIONICE U JZU SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PSIHIJATRIJU KOTOR

30.03.2022

Gimnazija kotor i imiboke logo

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke), u petak 1. aprila 2022. godine sa početkom u 10:30h, održaće Radionicu sa pacijentima/kinjama smještenim u JZU Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor. Radionica će se baviti pravima osoba sa mentalnim invaliditetom, a vodiće je psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar. Radionica se organizuje u okviru projekta „EduAkcija za inkluzivnost Kotora”, koji finansira Opština Kotor.

ODRŽANA RADIONICA ZA KORISNIKE/CE USLUGA JU DNEVNI CENTAR ZA DJECU I MLADE SA SMETNJAMA U RAZVOJU U KOTORU

23.03.2022

Radionica/Workshop

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u srijedu, 23. marta 2022. godine održala Radionicuna temu prava osoba s invaliditetom (OSI) za korisnike/ce usluga JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, u Kotoru. Na Radionici je učestvovalo ukupno 7 korisnika/ca usluga ovog Centra, a Radionicu je vodila iskusna trenerica s invaliditetom, Miroslava-Mima Ivanović...

NAJAVA DOGAĐAJA - RADIONICA ZA KORISNIKE/CE USLUGA JU DNEVNOG CENTRA ZA DJECU I MLADE SA SMETNJAMA U RAZVOJU U KOTORU

21.03.2022

Gimnazija kotor i imiboke logo

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u srijedu, 23. marta 2022. godine, sa početkom u 17:00 časova, održati Radionicu na temu prava osoba s invaliditetom (OSI) za korisnike/ce usluga JU Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, u Kotoru. Radionicu će voditi iskusna trenerica s invaliditetom, Miroslava-Mima Ivanović.

ODRŽANA DRUGA RADIONICA ZA STUDENTE/KINJE FAKULTETA ZA TURIZAM I HOTELIJERSTVO

17.03.2022

Dunja predaje studentima

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u petak, 18. marta 2022. godine održala drugu Radionicu za studente/kinje Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, na temu komunikacije s osobama s invaliditetom (OSI) i pristupačnosti turističkih sadržaja. Na Radionici je učestvovalo 22 studenta/kinje prve godine studija, a Radionicu je vodila iskusna trenerica s invaliditetom, Dunja Samardžić.

NAJAVA DOGAĐAJA - DRUGA RADIONICA ZA STUDENTE/KINJE FAKULTETA ZA TURIZAM I HOTELIJERSTVO

14.03.2022

logo opstine kotor i i mi boke

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u petak, 18. marta 2022. godine, sa početkom u 10:00 časova, održati drugu Radionicu za studenate/kinje Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, na temu komunikacije s osobama s invaliditetom (OSI) i pristupačnosti turističkih sadržaja. Radionicu će voditi Dunja Samardžić, trenerica s invaliditetom koja ima dugogodišnje iskustvo u edukacijama u oblasti invalidnosti.

SAOPŠTENJE - ODRŽANA PRVA RADIONICA ZA STUDENTE/KINJE FAKULTETA ZA TURIZAM I HOTELIJERSTVO

11.03.2022

dunja i studenti

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u petak, 11. marta 2022. godine održala prvu Radionicu za studente/kinje Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, na temu komunikacije s osobama s invaliditetom (OSI) i pristupačnosti turističkih sadržaja. Na Radionici je učestvovalo ukupno 23 studenta/kinje prve godine studija, a Radionicu je vodila iskusna trenerica s invaliditetom, Dunja Samardžić.

NAJAVA DOGAĐAJA - PRVA RADIONICA ZA STUDENTE/KINJE FAKULTETA ZA TURIZAM I HOTELIJERSTVO

09.03.2022

logo opstine kotor i i mi boke

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u petak, 11. marta, sa početkom u 10:00 časova, održati prvu Radionicu sa 20 studenata/kinja na Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, na temu komunikacije s OSI i pristupačnosti turističkih sadržaja. Radionicu će predvoditi Dunja Samardžić, trenerica sa invaliditetom koja ima dugogodišnje iskustvo u edukacijama u oblasti invalidnosti.

ODRŽANE ČETIRI RADIONICE ZA UČENIKE/CE GIMNAZIJE KOTOR

11.02.2022

MIma Ivanović održava radionice u Kotoru

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak (7-11. februar 2022. godine) za učenike/ce različitih odjeljenja Gimnazije Kotor održala četiri radionice na temu prava osoba s invaliditetom (OSI). Na radionicama je učestvovalo ukupno 58 srednjoškolaca/kinja Gimnazije Kotor iz drugog i četvrtog razreda Medicinske škole, trećeg razreda Opšte gimnazije i drugog razreda srednje Ekonomcke škole. Radionicu je vodila iskusna trenerica s invaliditetom, Miroslava-Mima Ivanović.

NAJAVA DOGAĐAJA - RADIONICE ZA UČENIKE/CE GIMNAZIJE KOTOR

05.02.2022

edukacija ilustracija

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak (7-11. februar 2022. godine) sa početkom u 10:55 časova, za po tridesetak učenika/ca Gimnazije Kotor održati četiri radionice na temu prava osoba s invaliditetom (OSI). Radionice će voditi iskusna trenerica s invaliditetom, Miroslava-Mima Ivanović.

ODRŽANA PRVA RADIONICA ZA UČENIKE/CE GIMNAZIJE KOTOR O PRAVIMA OSI

01.12.2021

đaci u klupama

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u četvrtak, 2. decembra, uoči Međunarodnog dana osoba  s invaliditetom (OSI) u Gimnaziji Kotor održala Radionicu na temu prava OSI. Na Radionici je učestvovalo trideset srednjoškolaca/kinja Gimnazije, srednje Medicinske i Ekonomske škole. Radionicu je vodila iskusna trenerica s invaliditetom, Miroslava-Mima Ivanović.

ODRŽANA RADIONICA U JU RESURSNOM CENTRU ZA SLUH I GOVOR „DR PERUTA IVANOVIĆ”

17.11.2021

učenici na radionici

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u srijedu, 17. novembra, u JU Resursnom centru za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” održala Radionicu na temu prava osoba s invaliditetom (OSI). U otvorenom razgovoru sa trenericom s invaliditetom, Miroslavom-Mimom Ivanović, učenici/e Resursnog centra, iskazali/e su svoja zapažanja i iskustva iz svakodnevnog života i ukazali na poteškoće na koje nailaze.

NAJAVA DOGAĐAJA - RADIONICA ZA UČENIKE/CE JU RESURSNOG CENTRA ZA SLUH I GOVOR „DR PERUTA IVANOVIĆ”

14.11.2021

logo opstine kotor i i mi boke

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u srijedu, 17. novembra, sa početkom u 13 časova, za petnaestak učenika/ca JU Resursnog centra za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” održati Radionicu na temu prava osoba s invaliditetom (OSI). Dvosatnu radionicu će voditi iskusna trenerica s invaliditetom, Miroslava-Mima Ivanović.

 

NAJAVA RADIONICE U JZU SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PSIHIJATRIJU KOTOR

06.11.2021

logo opstine kotor i i mi boke

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke), u utorak 9. novembra 2021. godine održaće Radionicu sa pacijentima/kinjama smještenim u JZU Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor. Radionica će se baviti pravima osoba sa mentalnim invaliditetom, a vodiće je psihološkinja Julijana Cicović-Maslovar. Radionica se organizuje u okviru projekta „EduAkcija za inkluzivnost Kotora”, koji finansira Opština Kotor.

Počinje „EduAkcija za inkluzivnost Kotora“

13.08.2021

opstina kotor sjednica

Današnjim potpisivanjem Ugovora između predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića i finansijske menadžerke Inicijative mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke), Branke Nikčević, zvanično kreće realizacija projekta „EduAkcija za inkluzivnost Kotora“. Vjerujemo da će planirane aktivnosti doprinijeti povećanju inkluzije i poštovanju prava OSI u opštini Kotor.