MNE

ENG

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: ULIČNOM AKCIJOM “STAO-SI U KOTORU” I MI BOKE INFORMISALA GRAĐANE/KE O PRAVIMA OSI U SAOBRAĆAJU

25.04.2023

viber image 2023-04-25 21-54-39-883

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) je u utorak, 25. aprila 2023. godine u periodu od 10:00 do 12:00 časova, povodom obilježavanja Sedmice prevencije povreda u saobraćaju, u Kotoru održala Uličnu akciju “StaO-SI u Kotoru”. U okviru Ulične akcije su na tri ulaza u Stari grad Kotor (Južna vrata Gurdić, Glavna gradska vrata Riva i Sjeverna vrata Tabačina) dijeljeni edukativni leci o poštovanju prava osoba s invaliditetom (OSI) na slobodno kretanje, različitim učesnicima/ama u saobraćaju (vozačima motornih vozila, pješacima i dr).

NAJAVA DOGAĐAJA: ULIČNA AKCIJA „STAO-SI U KOTORU!”

20.04.2023

MicrosoftTeams-image

Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) će u utorak, 25. aprila 2023. godine sa početkom u 10:00 časova, a povodom obilježavanja Sedmice prevencije povreda u saobraćaju, organizovati Uličnu akciju „StaO-SI u Kotoru!”. Na Uličnoj akciji će predstavnice I MI Boke zajedno sa volonterima/kama Gimnazije Kotor i službenicima/ama Komunalne policije, Odjeljenja bezbjedosti Kotor i Opštine Kotor dijeliti letke o poštovanju prava osoba s invaliditetom (OSI) na slobodno kretanje.

StaO-Si u Boki

09.10.2022

clip art raskrsnica

Opšti cilj ovog projekta je: „Doprinijeti socijalnoj inkluziji osoba s invaliditetom (OSI) u Kotoru.”. Specifični ciljevi projekta su: „U periodu od 8 mjeseci, pružiti preduslove za aktivnije ostvarivanje prava OSI na slobodno kretanje u Kotoru.” i „U periodu od 8 mjeseci, upoznati javnost Kotora s problemima i pravima OSI u saobraćaju.”.