MNE

ENG

StaO-SI u Boki

31.08.2022

fotografija za parking mjesto za OSI

Opšti cilj projekta je: „Doprinijeti obezbjezbjeđivanju uslova za puno i aktivno učestvovanje osoba s invaliditetom (OSI) u oblasti saobraćajaˮ, a specifični ciljevi projekta su: „U periodu od 8 mjeseci, pružiti preduslove za aktivnije ostvarivanje prava OSI na slobodno kretanje u Boki.” i „U periodu od 8 mjeseci, upoznati javnost Boke s problemima i pravima OSI u saobraćaju.”.

Oni će se postići sprovođenjem sljedećih aktivnosti: obezbijeđivanje pristupačnog taxi prevoza za OSI; Kampanja o pravima OSI u oblasti saobraćaja; Ulična akcija „StaO-SI”.

Rezultati koji će se postići aktivnostima su: Najmanje 10 OSI iz Boke povećalo uživanje slobode kretanja za najmanje 30%, povećana informisanost građana/ki Boke o pravima OSI u oblasti saobraćaja za najmanje 30%, najmanje 2000 građana/ki Boke informisano o pravima OSI u oblasti saobraćaja.

Ciljne grupe su: OSI iz Boke, predstavnici/e državnih i lokalnih institucija i opšta javnost. Projekat je započeo 1. septembra 2022. godine i trajaće do 30. aprila 2023. godine. Njegov ukupan budžetiznosi 6.650,00€, a iznos koji finansira Ministarstvo kapitalnih investicija je 5.540,00€.

Komentariši
0